‘Ik spreek de klanten weliswaar nooit direct, maar ik zorg er wel voor dat zij hun bestelling tip top in orde ontvangen. Dus eigenlijk is dat ook een soort klantcontact!’ Stefano van Kralingen werkt als inpakker bij computercenter en is er verantwoordelijk voor dat laptops en andere items uit de webshop goed verpakt verstuurd worden naar de nieuwe eigenaar. Een verantwoordelijke, maar -als we Stefano mogen geloven- vooral superleuke job!

Grote kans dat wanneer je thuis je pakketje van computercenter opent, Stefano ‘m voor je heeft ingepakt. De zeventienjarige scholier werkt nu bijna één jaar bij het bedrijf. ‘Ik doe dit werk naast mijn opleiding. Dat betekent dat ik na schooltijd doorrijd naar het werk en ook tijdens de schoolvakanties en vrije dagen hier aan de slag ben’, vertelt Stefano enthousiast.

Kaartje erbij
Zijn werkdag is geen dag hetzelfde. ‘Ik verzamel niet alleen de orders, maar pak ze ook in zodat ze in goede conditie bij de klant bezorgd worden. Daarnaast zorg ik er ook voor dat het magazijn netjes blijft!’ Stefano lacht: ‘Dat doe ik natuurlijk ook voor mezelf, want in een opgeruimd magazijn kan ik beter de spullen vinden’. Het inpakken gebeurt zorgvuldig. ‘Laptops, computers en toebehoren zijn best kwetsbaar, de pakketjes moeten wel tegen een stootje kunnen’. Regelmatig ziet Stefano op de orderbon staan waarom de klant voor deze aankoop gekozen heeft. ‘Ik stop altijd een kaartje bij de bestelling: ‘ingepakt door Stefano’. Gewoon als bericht aan de klant dat deze weet dat ik zijn pakket met aandacht heb ingepakt. Maar als ik iets bijzonders zie op de order, vind ik het ook leuk om een extra boodschap op het kaartje te zetten. Veel gameplezier, bijvoorbeeld. Of: gefeliciteerd met uw verjaardag, als we weten dat het een verjaardagscadeautje is. Dat vind ik leuk om te doen en past heel erg goed bij hoe we bij computercenter werken. We gaan zorgvuldig met de spullen en onze klanten om. Hergebruik is hartstikke verstandig; ik vind het belangrijk dat we minder dingen weggooien en zie hier nu zelf dat dit ook helemaal niet hoeft. Niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je portemonnee’.

Filmindustrie
Stefano is met zijn zeventien jaar één van de jongste medewerkers. Maar dat weerhoudt hem er niet van zijn werk heel serieus op te pakken. ‘Formeel is het natuurlijk een bijbaan, want ik zit nog op school. Maar ik zie het echt als mijn werk. Ik ga iedere keer met heel veel plezier hier naartoe. Onderling hebben we een hartstikke leuk en gezellig team, waarmee we na werktijd ook online gamen of gewoon even kletsen met elkaar’. Deze zomer is Stefano klaar met de middelbare school en wil hij een opleiding gaan volgen om zelf professioneel films te gaan maken. Dat betekent natuurlijk dat hij uiteindelijk computercenter zal gaan verlaten. ‘Ja, als ik echt in de filmindustrie kan gaan werken, dan zal ik hier wel weggaan denk ik. Maar als dat niet lukt, dan hoop ik dat ik gewoon lekker hier blijven werken!’