Realtime accounting

Onze eigen Nederlandse taal is doorspekt met Engelse termen. De meeste zijn inmiddels zo ingeburgerd dat je er geen Nederlandse vertaling meer voor nodig hebt om te snappen waar het over gaat; denk maar eens aan pc of tablet. Als het om ondernemen gaat, zijn er ook veel Engelse termen in omloop.  Termen waarvan je je afvraagt wat het nou eigenlijk betekent. Kordaat Ondernemen legt het je uit…in gewoon Nederlands welteverstaan!

Realtime accounting; wanneer je het voor het eerst hoort, krijg je er wellicht het beeld bij van een accountant met een VR-bril op zijn neus. Wandelend neust hij ‘live’ in de wereld van de administratie en boekhouding. Het klinkt wat bizar, maar de vergelijking is eigenlijk best okay. Wanneer je realtime accounting namelijk vertaalt dan kom je in het Nederlands uit op ‘in het nu boekhouden’. En dat is ook precies wat het is! Wanneer je je boekhouding realtime voert, beschik je dus altijd over de cijfers van dat moment. In de snelle wereld van nu is dat zo gek nog niet.

Realtime accounting heeft veel voordelen voor ondernemers (én boekhouders).
Overal waar je de beschikking hebt over een computer en internet kun je aan je boekhouding werken of inzien hoe de financiële vlag erbij hangt. Thuis, op kantoor, onderweg of op vakantie (al zouden we je dat laatste toch echt willen afraden :-)).
Ken je ze nog? De ordners in de kast? Hup weer uit de kast om de gegevens te verwerken. Je hebt het betreffende bonnetje minstens 3 keer in je hand. Wanneer je online werkt hoef je je gegevens maar één keer in te vullen en worden ze meteen verwerkt. Dat levert je niet alleen tijd op; de kans dat je een fout maakt is ook veel kleiner. Je kunt in principe helemaal papierloos werken. Alle informatie staat immers online!

Een online boekhoudprogramma kan ook verbonden worden aan verschillende systemen. Denk aan internetbankieren, facturatie of (als je een winkel hebt) aan je kassa. Online werken betekent ook online opslag. Veel mensen vinden dat nog wel een dingetje. ‘Zijn mijn gegevens wel goed afgeschermd? Bang hoef je daar niet voor te zijn: boekhoudprogramma’s werken met meerdere grote servers waar jouw gegevens echt veilig opgeslagen worden. Een bijkomend voordeel voor de sloddervossen onder ons: door online te boekhouden, worden altijd automatisch kopieën van je werk gemaakt. Je kunt je boekhouding niet meer kwijtraken omdat je niet meer weet waar een map is. Of in ergere gevallen, wanneer je kantoor afbrandt.

Maar voor ons, bij Kordaat Ondernemen, zit de grootste plus van ‘realtime acounting’ in de toestemming die je ons geeft om in te loggen. Om jou goed te kunnen ondersteunen en van een gedegen advies te kunnen voorzien, werken we het liefst met de meest recente gegevens van jouw onderneming. De cijfers van het laatste moment geven ons actueel inzicht in het resultaat en dat kunnen we dan direct afzetten tegen de doelstellingen. ‘In het nu boekhouden’ betekent dus eigenlijk ook ‘in het nu ondernemen!
Wil je meer weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag (en in het nu :-))!

Dit artikel is geschreven voor Kordaat Ondernemen.