Social media

Niet meer weg te denken uit communicatieland: social media! Ondersteund door een opvallende, interessante of leuke post kun je via Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest of Twitter je boodschap overbrengen naar een groter publiek. Social Media zijn laagdrempelig, het delen van informatie is simpel en met relatief weinig inspanning en tegen lage kosten kun je een grote groep mensen bereiken. De perfecte manier om dat wat je doet voor het voetlicht te brengen.

Mrs.friday kan je naast het tekstuele deel van je boodschap ook goed helpen met de verspreiding van die boodschap op de socials! Ik zorg dat er een leuke post, reel of story voor je klaar staat waardoor jouw boodschap nog beter in het oog springt! Je kunt je bezoekers leiden naar je website in het algemeen, een specifieke pagina of een andere actie laten uitvoeren. Uiteraard gaat je post vergezeld van de juiste hashtags (voor de vindbaarheid) en tags.

Meestal starten we het proces met een hashtag onderzoek. Door een hashtag toe te voegen aan je bericht geef je als het ware bij de socials aan waar het bericht over gaat. Zo kunnen de algoritmes je post in een categorie zetten en laten zien aan mensen die dezelfde interesses hebben of al vaker op het onderwerp van jouw hashtag hebben gezocht. Het toepassen van de juiste #’s zorgt dus voor een betere vindbaarheid van je post. Doordat we onderzoeken welke hashtags voor jou relevant zijn, weten we precies waar jouw doelgroep op zoekt!

Naast alleen maar posten wil je waarschijnlijk ook wel meer volgers voor je account. Ook daarvoor zijn er slimme trucjes die je kunnen helpen. Let wel: actief aan de slag zijn met je social media (door meer en beter te posten, de juiste hashtags te gebruiken en slimmigheidjes toe te passen) zorgt er niet voor dat je account ineens uit zijn voegen barst; het is een hulpmiddel en het heeft tijd nodig om je groep volgers uit te breiden! En vergeet niet dat social media niet op zichzelf staand is; het is een onderdeel van je complete marketing/communicatiestrategie. Geen wondermiddel dus, maar wel hartstikke leuk en een mooie bijdrage aan de manier waarop je je boodschap naar buiten brengt!

Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met me op!