Tekstschrijven

Pak een pen of neem plaats achter je toetsenbord en zet wat woorden achter elkaar. Tekstschrijven…. iedereen kan het! Maar dan hebben we het wel over de letterlijke betekenis van het woord. Wanneer het gaat over een doelgerichte tekst schrijven, met woorden een gevoel creëren, dan gaat het toch echt over wat anders. Dan is schrijven een vak.

Het zal je misschien verbazen, maar schrijfwerk in opdracht is één van de meest persoonlijke dingen die ik als mrs.friday kan doen. Aan het schrijven van een goede tekst gaat namelijk veel gepraat vooraf. Om precies op papier te kunnen krijgen wat jij bedoelt, moet ik verder gaan dan alleen maar de informatie over het onderwerp waar ik over moet schrijven. Ik wil ook weten hoe jij het onderwerp beleeft, wat je wilt met je tekst. Wat moet de tekst teweeg brengen en wat juist niet? Wanneer je mij een schrijfopdracht geeft, zul je je misschien afvragen waarom ik zoveel van je wil weten. Het antwoord is simpel: ik schrijf vanuit jou, het wordt tenslotte jouw tekst!

Soms is het niet nodig om helemaal vanaf ‘0’ te beginnen en is er een bestaande tekst voorhanden, waarvan het alleen maar nodig is dat de puntjes op de ‘I’ gezet worden. Redigeren, deels herschrijven, corrigeren: ook dat doe ik graag voor je.

In de afgelopen jaren zijn er al heel wat teksten uit mijn pen gerold. Onder mijn eigen naam of met de naam van een ander eronder. Persberichten, blogs, commerciële teksten, brieven, speeches, etc. etc. Om je  een beetje mee te nemen in mijn werk: enkele voorbeelden kun je terugvinden bij ‘blogs‘. Helaas mag ik op mijn website niet alles weergeven wat ik voor mijn opdrachtgevers heb geschreven; denk hierbij aan beleidsstukken, interne communicatie e.d.

Ik ben er trots op dat veel organisaties mij hun teksten toevertrouwen. En nog trotser ben ik wanneer ze me laten weten dat ze tevreden zijn.

Communicatie en dus schrijven van stukken, kan je aan Cick overlaten. Voor velen is dit een vak, maar bij Cick voel je dat dit ook een passie is. Na een paar gesprekken weet Cick precies de inhoud te raken.
Of dit nu voor de zakelijke markt of de non-profit sector is: als je een project aan Cick toevertrouwt, weet je dat het eindproduct naar tevredenheid is.

Pieter-Bas Rebers, directeur Theater de Tamboer en Het Podium

Cick heeft voor mij twee blogs geschreven over mijn reis naar Indonesië voor mijn vader. Ze heeft dit treffend en prachtig beschreven. De reacties na plaatsing waren geweldig! Een prachtig eerbetoon voor mijn vader. Cick doet wat ze met je afspreekt! En bovenal een fijn mens om mee samen te werken.

Edwin Martens, product owner Familieberichten en Mensenlinq NDC Mediagroep