Vacaturetekst die ertoe doet

In een tijd waarin het voor veel ondernemingen lastig is de juiste medewerkers te vinden, wordt alles uit de kast getrokken om mensen te werven. Maar hoe vaak zie je niet dat er aan de tekst van de vacature geen aandacht is besteed? Jammer, want juist die tekst is vaak de eerste kennismaking tussen jou als werkgever en je potentiële nieuwe medewerker!

Wat is nu een goede vacaturetekst? Die vraag kent meerdere antwoorden. Belangrijk is dat je onthoudt dat de inhoud van een vacaturetekst (of personeelsadvertentie) aan verandering onderhevig is. Daar waar jaren geleden salaris niet of nauwelijks genoemd werd (hooguit via een containerbegrip als ‘marktconform’), is het anno nu juist heel belangrijk om een duidelijke salarisindicatie te noemen. Was een vacature vroeger formeel en ietwat saai, nu is het schrijftaal met hier en daar een grapje (als dat bij je past natuurlijk).

Verder is er een aantal woorden dat irritatie wekt en waar menig mogelijk geïnteresseerde al direct van in de irritatiestand schiet. Ik zet ze even op en rijtje voor je:

  • hands-on instelling
  • teamplayer
  • je rol pakken
  • 9-17 mentaliteit
  • uitdagend
  • dynamisch
  • in je kracht staan

Ik kan me voorstellen dat dit wel zaken zijn die je belangrijk zou kunnen vinden bij de kandidaat. Maar geloof me: wanneer je ze anders omschrijft werkt dat veel beter! Ook is het belangrijk om aan te geven hoe de cultuur van je organisatie is en hoe de werksfeer is. Iemand moet zich thuis gaan voelen toch? Verder moet het taalgebruik passen bij jouw bedrijf en de doelgroep (in dit geval: geschikte sollicitanten) die je wilt aanspreken. Net zoals alle andere communicatie; maar da’s een open deur. (ps: gaat er een lampje branden en denk je: hee, ik kan wel wat hulp gebruiken bij mij mijn brochure of website: klik dan hier)

Is je reactie na het lezen: ‘Mooi! Dit kan ik nu wel zelf’? Hartstikke goed. Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb. Maar eigenlijk is geen luxe om bij het schrijven van een vacature een ervaren tekstschrijver in te schakelen. Want een vacature is niets anders dan het verkopen van een baan aan de juiste kandidaat; doelgroep-communicatie dus. Daarom ga ik graag met jou, of je collega van HR, in gesprek om te kijken of we meer uit je vacatures kunnen halen. Zo krijg jij beter passende, enthousiaste sollicitanten en absoluut leukere sollicitatiegesprekken.

Neem je contact met me op?